Полицията залови банда ало-измамници, принудили мъж да им даде 14 000

...
Полицията залови банда ало-измамници, принудили мъж да им даде 14 000
Коментари Харесай

Полицията закопча банда ало-измамници, принудили старец да им даде 14 000 лева

Полицията залови банда ало-измамници, принудили мъж да им даде 14 000 лв.. Случаят е от столицата. Арестувани са жена и мъж, които са взели участие като мулета в сфемата за телефонни измами. Схемата е почнала на 12 декември. След като ние се включихме и установихме, че измамата продължава, макар че възрастния мъж на два пъти към този момент им е дал друга сума пари, при следващото трето предаване на сума ние задържахме двете лица в София. Единият е на 23 години, а другият на 35г. 

Това разяснява гл. контрольор Стефан Попов.

Извършителят на телефоннат аизмама се е показал за служител на реда. Това е една много публикувана скица в последно време, разяснява той.

Ежедневно има десетки позвънявания от измамници в столицата. Напоследък най-често се споделя на хората, че се организира полицейска интервенция и е нужно тяхното подпомагане. Това е неистина, защото Министерство на вътрешните работи не работи по подобен метод - да се обажда на хората, камоли да желаеме пари и полезности. Нека хората да знаят, че едно такова позвъняване постоянно приключват с искане за пари и полезности. Чуят ли това нещо, би трябвало да знаят, че по отношение на тях се прави закононарушение, разяснява той.

По случая с възрастния човек към този момент е формирано досъдебно произвеждане. За последните три месеца на територията на столицата са арестувани пет лица. Работата по тези случаи основава много компликации, защото това закононарушение е с отдалечен темперамент, само че все пак съумяваме да противодействаме, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР